Saturday, 16 March 2013

SOC-race

8-10.3 There was Scandinavian Open Championship- race in Rautavaara. Antti has entered to 4 dogs class, but there weren't enought siberian teams. So Antti changed to 6 dogs class and Yepla & Taiku took part of race team. Trail was 12 km and in good condition. Wheather was cold, but Sunday morning was coldest, over -30C. A little bit too cold to people and Geea, who lives normel nights/evenings indoor dog.

Team changed every day little: Sola ran in lead  and Yepla was in wheel all days, Geea leaded two first days and was swing dog last day, Siina was in swing two first days and leaded last day, Taiku ran first day in swing and after that wheel, Sepe ran first day in wheel and two others in swing.

First day our team was 3.rd and 4.th musher was about minute after Antti. Second day result was still 3.rd, but 4.th musher was only 12 sec after. Sunday 4.th musher drove faster and in final results our team was 4.th/7 in SP6C (Sprint, 6-dogs, siberianhuskies)-class.

Big thanks to race organisation and other mushers!

 Results
__________________________________________________

Viime viikonloppu tai oikeastaan torstaista sunnuntaihin kului Rautavaaralla SOC:issa eli Scandinavian Open Championship-kisoissa. Alunperin olimme ilmoittaneet valjakkomme 4 koiran luokkaan, mutta valitettavasti osanottajia ei siperialaisissa ollut riittävästi. Vaihdettiin siis Antti 6 koiran luokkaan, jossa matkana oli hieman pidempi 12 km. Yepla ja Taiku kerkesivät pari kertaa treenata kuuden koiran valjakossa.
Matkaan lähtivät vain kuusi kisakoiraa Antin ja Annen kanssa. Torstaina ajelimme koirien kanssa Kuopioon, jossa yövyimme. Yöpymispaikan vieressä oli sopiva koirapuisto, joten koirien lenkittämisessä pääsi mukavan helpolla.
Sprint-luokat alkoivat vasta perjantai-iltapäivällä. Antti starttasi viimeisenä seitsämästä sh-valjakosta. Geea ja Sola juoksivat johdossa, Taiku & Siina keskellä ja Yepla & Sepe pyörässä. Ohituksia matkalla tuli yksi. Antti saapui maaliin aika pian kahden valjakon jälkeen. Koirat olivat juokseet ihan hyvin, mitä nyt Taiku oli haukkonut lunta ja rikkonut hieman rytmiä. Sijoitus oli ensimmääisen päivän jälkeen kolmas selkeästi kahdesta ensimmäisestä jääneenä. Taakse eroa oli vajaa minuutti.
Launtaina Sepe ja Taiku saivat vaihtaa paikkoja. Ura oli perjantaita kovempi. Antti oli saanut ajaa reitin yksikseen, mutta maalissa perään lähtenyt valjakko oli ajanut eroa selkeästi kiinni. Koirat olivat juosseet tasoonsa nähden ok. Geealla oli nopeissa alamäissä hieman vaikeuksia pysyä Solan mukana eli jarrua joutui käyttämään hieman enemmän. Sijoitus pysyi yhä kolantena, mutta eroa neljänteen oli enää 12 s.
Launataina iltana osallistuimme musherien illalliselle ja katselimme vanhoja EM-kisavideoita.
Koko viikonloppu oli ollut erittäin kylmä, mutta sunnuntaiaamuna pakkasta oli yli -30C. Melko kylmä sää varsinkin ihmisille ja normaalisti yöt/illat sisäkoirana elävälle Geealle. Ura oli erittäin kovassa ja hyvässä kunnossa. Koirat vaikuttivat ihan pirteille, mutta pientä väsymystä oli havaittavissa. Niille kolmipäiväiset kisat olivat ensimmäiset, eikä kolmea päivää ole treenattukaan pitkään aikaan putkeen. Viimeiseksi päiväksi Siina ja Geea vaihtoivat lauantaista paikkoja. Siskokset pääsivät siis johtoon. Startissa oli hieman ongemia, kun Yeplaa olisi kovin leikittänyt ja johtajat ihmettelivät reilua jarruttamista lähtösuoralla. Sola oli yhä kolmantena päivänä intoa täynnä, mutta yleensä sisukas ja nopea Siinakin oli hieman puhki kuten myös muu valjakko. Erityisesti pyöräkoirilla oli oletetusti väsymystä. Kaksi takana tullutta valjakkoa ajoi Antin kiinni ja porukka tuli peräkkäin maaliin. Koirat tulivat iloisesti lopun toisen valjakon perässä. Loppusijoituksena siis 4./7 SP6C-luokassa.

Kiitokset järjestäjille ja muille kisaajille mukavista kisoista! Osanottajia olisi voinut olla enemmänkin, kiva että myös muutama ulkomaalainen valjakko oli lähtenyt mukaan.

Tulokset


Second day start (c) Tuija Lappalainen
Second day, after 12 km near finish line (c) Tuija Lappalainen
 Sola and Geea wait start first day (c) Johanna Miettinen

Warming before race :) Antti in "sled", Suvi & Kati run

Siina ready to the first start (c) Johanna Miettinen

Our team

Team waits


No comments:

Post a Comment