Saturday, 2 March 2013

Our pack

Try to take photos of all dogs. It isn't so easy to get 11 huskies in same photo. Always some of them are behind others or not take command (Jätkä doesn't hear) or watch to wrong side or....
______________________________________

Viime lauantaina kokeiltiin päähänpistosta ottaa muutama kuva koko laumasta. Se ei olekaan aivan yksinkertaista, vaikka koirat osaavat melko hyvin olla paikallaan käskystä yksitellen tai pienemmissä erissä.
Ensinäkin koiria on melko monta eli pitää laittaa ne useampaan riviin tai "sekaisin". Tällöin aina osa jää toisten koirien taakse kuvassa. Jos ne saa hyvin riviin, useinkaan kuvaaja ei ole riittävän kaukana saadakseen ne mahtumaan kuvaan. Toiseksi koirat eivät malta isossa porukassa pysyä aivan paikallaan tai yrittävät mennä maahan (paikallaoloa kun treenataan usein niin). Kolmanneksi koirien kyllästyessä touhuun ja yhden lähtiessä leikkimään kaikki häipyvät mukaan ympäristöön. Lisähaastetta tuo Jätkä, joka ei oikein enää aina ymmärrä, mitä siltä odotetaan (varsinkin kuulo ja hieman myös näkö alkavat olla heikkoja). Aikuisena tulleena sille käskyt eivät ole koskaan olleet aivan yhtä varmoja kuin muille.
Nome ei myöskään ilman nameja oikein jaksa kiinnostua käskyistä.

Joka tapauksessa näissä kuvissa ainakin ovat kaikki enemmän tai vähemmän onnistuneesti...

Uwa, Geea, Taiku, Sola (behind), Sepe,Yepla, Kaima, Siina (behind), Jätkä, Nome and Witsi
Yepla shows her trick "head down"

Second try. Nearly all dogs faces. Sola is behind Taiku.

Uwa, Sola, Nome, Kaima, Taiku, Sepe, Witsi, Siina, Geea, Yepla and Jätkä.
Wisti watch to road and Jätkä doesn't hear.

Do you have some cookies?

All dogs' heads

All dogs sit

No comments:

Post a Comment